Diamantkärnborr från Hagmyr ABDiamantverktyg

Vi säljer kärnborr med diamantsegment för håltagning i tegel och betong samt tillbehör som uppsamlare för borrslam och adaptrar av lika slag. Vi tillverkar också utbytesmoduler med diamantsegment för t.ex. slipning av golv.

Diamantkärnborr

I detta sortiment finns kärnborr i dimensioner från 41 m.m. i diameter upp till 250 m.m. som vi levererar omgående. Dimensioner över 250 m.m. levereras med 1-2 dagars leveranstid.

Kärnborren passar utmärkt för håltagning i tegel och betong och presterar mycket bra. Diamantsegmenten håller hög kvalitet och tillverkas av ToolGal, en producent som funnits med sedan 60-talet.

 Till produktgrupp diamantkärnborr

Uppsamlare för borrslam och damm av aluminiumUppsamlare

Med håltagning kommer också behovet av att samla upp avfallet. Detta görs effektivt med olika typer av uppsamlare kopplad till någon form av sugutrustning.

Våra uppsamlare är gediget tillverkade i aluminium och tar effektivt hand om borrslam eller damm vid håltagning. En effektiv tätning på uppsamlaren mot arbetsytan gör att uppsamlaren sugs fast av dammsugare/slammsugmaskin vacuum. Uppsamlaren ger också stöd och support i inledningsskedet vid håltagning.

 Till produktgrupp uppsamlare

Adaptrar - 1-1/4 tum - CR1 28

Adapter med infästning PX21Då man monterar ett borr på en borrmaskin finns några olika infästning på marknaden. För att kunna kombinera maskiner med olika typer av borr och infästning behövs adaptrar.

I Sverige och Norge används till stor infästning av typen trapetsgänga CR1 28 mellan kärnborr och borrmaskin. För lite mindre borr finns även infästning av typen rörgänga 1-1/4 tum även kallad för "frökengänga".

 Till produktgrupp adaptrar

Specialverktyg och utrustning

Vi tillverkar specialutrustning, t.ex. för spårfräsning för kantjärn, invändig fräsning av tätningsspår eller fixeringsspår vid i redan färdiga hål o.s.v.

Här gärna av dig så hjälper vi dig med dina behov att göra specialarbeten. Vi är flexibla och tillmötesgående för dina behov.

 Till produktgrupp specialverktyg och utrustning

Slipverktyg och slipsegment

Vi tillverkar också moduler för slipmaskiner. De är ofta bestyckade med löstagbara moduler försedda med diamantsegment i lika storlekar. Dessa kan vi renovera och förse med nya diamantsegment.

 Till produktgrupp slipverktyg och slipsegment